Kadri Võrel ja Knittkraft - Hauka meistrite hoov Hauka laadal 2019

📣📣📣 Hauka Meistrite Hoov Hauka laadal📣📣📣
SAAME TUTTAVAKS! 🤝🤝🤝
Knittcraft kudumid, Kamad Urvastest ja Eestimaa Loomakaitse Liit - võiks selle postituse teema kokkuvõtlikult ühte lausesse koondada. Et Urvaste seltsimajas tegutsevad igati hakkajad naised, on juba ammu selgeks saanud. Ja ei saa ka Hauka meistrite hoov ilma nendeta hakkama. Kadri Võrel see ongi, kes kõiki neid erinevaid tegevusi esindab ja kelle käest saab osta nii sooje sokke kui Urvaste kama, samuti võib nõu pidada hätta või abita jäänud loomade osas.
Käsitööhuvi on Kadri Võrelil olnud niikaua kuni ta ennast mäletab. Esimese salli naabrimehele heegeldas kuueaastasena ja esimene kootud kampsun sai valmis 6. klassis. Paraku Tallinnas elades oli see vaid hobi, aga kolides 2013. aastal Võrumaale küpses mõte muuta see oma tööks. Mõttest sündis 2015. aastal ettevõte Knittcraft OÜ, mis tegeleb käsikudumismasinal kudumisega. Kuigi tegemist on masinaga, valmib iga toode siiski eraldi ning masinat hoiab töös vaid kondiaur. Mustritena on kasutusel põhiliselt Eesti traditsioonilised kinda- ja sokikirjad, kuhu on lisatud värve vastavalt meeleolule. Võrumaal elades on Kadri Võrel enda jaoks avastanud just Vana-Võromaa mustreid ning asunud ka nendega katsetama. Ja tarkust käib usin kuduja taga nõudmas TÜ Viljandi Kultuuriakadeemias rahvusliku tekstiili erialal. Urvaste seltsimajas on Kadril viimased viis aastat olnud väike omaette kudumistuba, aga ta teeb kaasa ka teistes seltsimaja tegemistes, näiteks Hauka laadal on just tema müümas karastusjooki Urvaste ubinavurts ja kõiki Urvaste kama sorte. Ja et mitte osta põrsast kotis, on võimalik seda enne maitsta – segada keefirist ja kamast kokku ning siis otsustada, millist kama koju osta või milline jätta. Kadri Võrel ütleb veel, et laadale peaks piiratud koguses müüki jõudma ka metspähklikama. See igapäevasesse sortimenti ei kuulu, eelmine kord saigi seda soetada ainult jõululaadalt. Kogu Urvaste kama tooraine on mahe, suuremas osas Võrumaine ja Uma Mekkmärkidega.
Ah et mis loomadest postituse alguses juttu oli? Kadri Võrel on Eestimaa Loomakaitse Liidu juhatuse liige ning Võru- Põlva- ja Valgamaa piirkonnajuht. Tema käest tasub nõu küsida või teda kohale kutsuda ka siis, kui mõni inimene või majapidamine roomajaga hädas on - Kadri tuleb ja püüab rästiku kinni kui vaja. Vot nii kanged naised Urvaste kandis, nagu nende Ubinavurtski. Kohtumiseni Hauka Laat meistrite hoovis!




Kommentaarid

Populaarsed postitused